joi, 14 aprilie 2016

Traieste-ti viata, omule!

Ne ingropam vietile in conveniente, sub ifose de intelectuali, sub haine scumpe si sub dorinte niciodata duse la implinire. Ne mintim ca traim, cand de fapt ne taram pasii pe poteci batatorite, tot mai aproape de prapastia care ne inghite, rand pe rand, caci c-o moarte tot suntem datori. Ne sperie ideea nefiintei, insa nu facem nimic concret pentru a lasa o urma a trecerii noastre pe aici. Ne pregatim din timp sicriul si cavoul (pentru cavoul potrivit intrati pe site-ul www.cavouri.ro), asa cum seara, obositi, ne intindem cearsaful pe pat. Ne vom inveli in giulgiu fin, incaltati cu cei mai buni pantofi ai nostri. De ce oare nu-i folosim in timpul vietii, sa putem calatori spre lumea ce larg ni se deschide in fata ochilor si a mintii? De ce ne trecem vietile gandind doar la mancare, la avutii, la faima? Sa nu ma intelegeti gresit. Nu-i nimic pe lume sa apreciez mai mult decat felul in care antichitatea ne da lectii, facand sa para vii mumiile atent imbalsamate, invelite in panze rezistente si bine ascunse in cavouri la care astazi mergem in pelerinaj. Dar pana la moarte e viata si viata trebuie traita acum, cat inca putem!

Nu pot uita cum bunica mea, femeie trecuta de 80 de ani, mergea pe strada cu o basma de lana veche, roasa pe alocuri de timpul nemilos si de prea multele spalari. Stiam ca undeva, in lada patului, avea si basmale frumoase, noi. Bunica, de ce nu le porti? Lasa-le acolo, ca sunt pentru inmormantare, imi spunea in soapta, de parca era vreun secret. Le-am lasat pana cand a murit. I-am respectat dorinta. Am ales cea mai frumoasa basma si i-am acoperit cu ea parul alb, lucios, bogat. Pe celelalte le-am dat de pomana unor batrane intalnite prin cimitir. Mi-ar fi placut sa o vad cat a fost in viata cu basma noua, eleganta. De ce oare fac oamenii asemenea alegeri? Inteleg sa iti pregatesti din timp un cavou, daca iti permite buzunarul, sa nu lasi povara pe umerii familiei, mai ales daca nu doresti sa iti petreci eternitatea intr-o groapa oarecare, ci intr-un loc select, departe de vulg. Dar ca iti cumperi basma nu pot intelege. Traieste-ti viata, ca om gasi noi cu ce sa te imbracam pentru ultimul drum si pentru vesnicia care te asteapta. Traieste-ti viata, omule! 

"Din dorinta de a fi cat mai aproape de dorintele clientilor nostri, Progress Consulting S.A., importa direct sicrie de lux Boston, monumente funerare din granit, cruci din granit, felinare din granit, vaze din granit, monumente funerare din marmura, cruci din marmura, statui din marmura, litere din bronz, rame din bronz, crucifixuri din bronz, vaze din bronz, statui din bronz, placi ceramice pentru realizarea de poze fotoceramice si va poate oferi cele mai bune preturi din domeniu la toata gama de articole funerare.Datorita experientei acumulate in cei 18 ani de echipa Progress Consulting S.A., ofera posibilitatea realizarii de capele, monumente din granit, monumente din marmura, cruci din marmura, la un standard ridicat de calitate. S.C Progress Consulting S.A. ofera servicii si montaj in toata tara." - sursa www.cavouri.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu